Cookie-instellingen

Onlangs sprak ik met een klant over het wel of niet voortzetten van zijn webshop. Het zijn gesprekken die ik vaker voer. Eerlijke maar ook lastige en soms confronterende gesprekken. Het is een punt waar veel webondernemers vroeger of later uitkomen. Het moment waarop de twijfel toeslaat, waarop je terugkijkt, even stil staat en vooruitblikt: wat heb ik allemaal al gedaan, wat kan ik nog doen, wil ik dit echt (ECHT), vind ik het nog wel leuk, ga ik er nu (nog meer) in investeren? Ga ik er tijd, geld en heel veel energie in steken? Heb ik die ‘dingen’ eigenlijk wel? Heb ik het er voor over? Er zijn er toch al zoveel, heeft het eigenlijk nog wel zin? Is er nog wel plaats en een kans voor mij?

Veel vragen zul je als ondernemer zelf moeten beantwoorden. Eerlijk en realistisch. En dan kan het soms voorkomen dat voor jou als eigenaar en ondernemer de lasten (op alle vlakken) zwaarder zijn gaan wegen dan de baten. Dat is jammer maar aan de andere kant kan het ook een opluchting zijn om dat in te zien, zodat je verder kunt. Linksom of rechtsom …

Garanties zijn er natuurlijk niet. Die zijn er nooit. Kansen zijn er wel. Het is druk op het web, druk met webwinkels, met websites maar nog veel drukker is het met mensen. Mensen die op zoek zijn, op zoek naar iets dat ze willen aanschaffen of nodig hebben en het zou zomaar kunnen dat ze dat bij jou kunnen vinden. Wat ik in ieder geval zeker weet is dat het niet zal lukken als je het niet probeert.

Als je je met ziel en zaligheid stort op die passie van je, die droom van jouw eigen ‘online toko’. Dat bedrijf waarin jij het voor het zeggen hebt, op ALLE fronten! Verdiep je in de markt, ga op onderzoek uit, kijk om je heen, waar zie je kansen, mogelijkheden. Doe waar je zelf goed in bent en geef uit handen waar je hulp bij nodig hebt. Het gaat zeker niet vanzelf maar als je er eenmaal voor wil en durft te gaan, wie weet waar het je gaat brengen! #durftedromen