Cookie-instellingen

Het leek mij leuk om jullie aan de hand van een voorbeeld te laten zien hoe een webshopontwerp tot stand komt.

Onlangs is de vernieuwde webshop van Sophie online gegaan. www.kidz-r-hipp.com heeft een hele nieuwe huisstijl gekregen en de homepage een totaal andere layout. Sophie, de eigenaresse van Kidz R Hipp heeft wel even getwijfeld voordat ze de opdracht gaf. Ze vond het zo moeilijk om onder woorden te brengen wat ze wilde met haar webwinkel. Wist ze het zelf eigenlijk wel?

Aan de hand van de wensenlijst op mijn website kwamen er dan toch een aantal dingen uit: lief, zacht, uitnodigend, familiaal, chique, beetje stoer en ondeugend, speels en dan de kleurencombinatie pastel groen & roze en een beetje een vintage uitstraling. Tsja … dat is nogal een lijst.
Via een moodboard op Pinterest (aanrader!) kreeg ik al wat beter een idee over de sfeer waar Sophie een beetje naartoe wilde. Er stond ook een mooie foto bij met een kleurenkaart die Sophie erg aansprak. Daar zag ik gelijk wel mogelijkheden en ik heb deze kleurenkaart uiteindelijk gebruikt als basis voor de kleuren van het nieuwe ontwerp.

Sophie had al een logo met een vlinder maar de kleuren waren niet in de stijl die ze wilde en de afbeeldingskwaliteit was in mijn ogen ook niet goed genoeg. Bovendien dacht ik dat ik de nieuwe huisstijl beter en mooier door kon voeren als ik ook het logo mee mocht nemen. Gelukkig kreeg ik die ruimte. Om wel een beetje in dezelfde stijl te blijven ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe vlinder voor het logo. Een vlinder waar ik qua vormgeving meer mee kon. Via shutterstock vond ik een mooi beeld. Deze stock afbeelding heb ik na overleg met Sophie voor haar gekocht. Een kleine uitgave maar daarna kun en mag je hem op al je media-uitingen gebruiken. Uiteraard was de vlinder nog niet in de kleurenset die we voor de webshop hadden uitgekozen dus ben ik met Photoshop (what else?) aan de gang gegaan. Met deze vlinder is uiteindelijk het logo en de bijbehorende header gevormd.

In mijn testwebshop heb ik de opbouw (paginastructuur) van Sophie’s webshop nagebouwd zodat haar website en de testpagina wat dat betreft vergelijkbaar waren. Ik heb het definitieve logo en de header geupload, de instellingen van de indeling aangepast en alle balken en blokken in de juiste kleuren en lettertypes gezet.  En dan opeens is daar dan echt al die sfeer! Een belangrijk moment ook voor Sophie, was dit dan inderdaad wat ze voor ogen had? Gelukkig was dat zo!
Maar toen waren we er natuurlijk nog niet. De homepage moest nog ingevuld worden en een mooie, rustige en aantrekkelijke uitstraling krijgen. Bovendien moest hij goed overzichtelijk en navigeerbaar zijn. Er moesten mooie afbeeldingen komen die als ‘knop’ zouden gaan fungeren op de homepage.

In overleg hebben we afbeeldingen gezocht die we goed bij de verschillende categorieën en de gewenste sfeer vonden passen. Deze afbeeldingen heb ik bewerkt en verwerkt in de buttons die op de homepage werden geplaatst en een doorklik link kregen naar de betreffende productcategorie of pagina. En toen was het plaatje compleet!

Voila, een klein kijkje in de ‘keuken’ waar ik zo graag in werk!