Cookie-instellingen

Je bent eruit. Je hebt er lang over nagedacht. Getwijfeld ook.  Over de noodzaak, over de kosten en over de opbrengsten van deze investering.
Nog veel langer heb je zelf geprobeerd om dat op het scherm te krijgen wat er in je hoofd zo gaaf uit ziet. Maar het lukt gewoon niet. ECHT niet!

En nu, nu is het genoeg. Je bent er gewoon he-le-maal klaar mee!
Je pagina is saai en onoverzichtelijk, de afbeeldingen schuiven alle kanten op, je productcategorieën zijn een chaos en je logo kan ook wel wat aandacht gebruiken.
Jij kunt je tijd zoveel beter besteden aan de dingen waar jij goed in bent. De dingen die je wel leuk vindt om te doen. Het is tijd voor een interventie: HELLUP!

 

Stap 1
De eerste stap is alvast gezet. Je hebt de knoop doorgehakt, je hebt mij gevonden, via een vriend of collega of gewoon op facebook.  Het eerste contact is gelegd. Maar hoe gaat het nu verder? Wat gaat er nu gebeuren met jouw webshop en wat kun je verwachten?

Stap 2
Een hele belangrijke stap, het invullen van het wensenformulier. Hier leggen we de basis voor jouw ‘nieuwe’ webshop. Met behulp van dit formulier geef je mij meer informatie over jouw website en natuurlijk datgene waar je hulp bij nodig hebt. Aangezien wij elkaar zeer waarschijnlijk niet kennen wil ik zo veel mogelijk informatie van jou; wat verkoop je of ga je verkopen, heb je al een logo of bepaalde stijl, wat vind je mooi, wat juist niet. Heb je beelden of voorbeelden van websites die een goede indruk geven van wat jij graag wilt met je webshop? Beschik je zelf over leuke en goede foto’s of gaan we die samen op Stock beeldbanken uitzoeken?  Soms is een bord op Pinterest een handig medium om je wensen m.b.t. de stijl en sfeer goed duidelijk te maken.

Stap 3
Hoera! We hebben alles op een rij! Jouw wensen,  mijn werkzaamheden en – niet geheel onbelangrijk – de planning! Dat is goed nieuws want dan kunnen we nu ein-de-lijk beginnen! Afhankelijk van wat we afgesproken hebben begin ik meestal met de huisstijl/het logo. Dat is het belangrijkste deel en ook wel het meest lastige. Een soort creatief broedproces dat bij mij stiekem al begint zodra we elkaar voor het eerst hebben gesproken. Als dat ‘creatieve ei’ eenmaal is gelegd – en dat kan soms best even duren – en je bent er helemaal blij mee dan werken we daarna verder de pagina en de footer (onderste deel van je webshop) af en vervolgens de eventuele vervolgpagina’s en social media afbeeldingen (afhankelijk van de opdracht). Via een testpagina laat ik je meekijken en kun je tijdens het ontwerpproces meedenken en beslissen, want het is toch zeker jouw webshop en natuurlijk doen we dit samen!

Stap 4
Afhankelijk van de grootte van jouw opdracht zijn we over het algemeen na 1 of 2 weken wel klaar. Het is natuurlijk een proces. Er moet beeldmateriaal worden gemaakt, opgezocht en goedgekeurd. Alles moet gestructureerd worden opgebouwd en er natuurlijk gewoon supermooi uitzien. Daar gaat wat tijd overheen. Als de testversie helemaal naar wens is en alle elementen zijn opgemaakt zullen we een datum afspreken om jouw site online te zetten. Dat doen we natuurlijk in overleg. Wellicht wil je het ‘omzetten van de webshop’ aankondigen onder je klanten zodat deze niet opeens voor onaangename verrassingen komen te staan bij een bezoek aan jouw webshop.

Stap 5
Hij is online! Alles werkt! En ja, hij ziet er echt mooi uit die nieuwe website! Natuurlijk wil jij al die nieuwe bestanden ook zelf hebben. Voor het geval er ooit iets mis gaat met je webshop en al die mooie afbeeldingen in het digitale universum verdwijnen.  Je moet er gewoon niet aan denken. Zodra de factuur zoals afgesproken is voldaan dan krijg je van mij per mail een downloadlink naar een Zip-bestand via WeTransfer. Daarin heb ik alle bestanden die we voor jouw webshop hebben gemaakt geplaatst. Die kun je dan veilig opslaan op jouw eigen pc.

Stap 6
Hoe goed we ook over alles hadden nagedacht, het kan voorkomen dat er achteraf  toch dat kleine dingetje nog mist. Of dat die ene categorie net een andere naam moet krijgen. Dat kan gebeuren, doen we niet moeilijk over. Noem het aftersales, nazorg of gewoon service.
Blijven er echter dingen komen die aangepast moeten worden dan is de aanschaf van een strippenkaart misschien het overwegen waard.

Ja, dat is wel zo’n beetje hoe het in zijn werk gaat. Dus hopelijk heb ik nu ook je laatste twijfels weggenomen. En zo niet? Stuur gewoon eens een berichtje.